Buggies en Truggies

In 2023 hebben we de basis gelegd van ons RC outdoor off-road circuit, met een lengte van ongeveer 250 meter, overal 3 meter breed, zodat we aan de FBA normen voldoen. De layout was voor velen al een hele uitdaging om binnen de lijnen te rijden.

Begin 2024 hebben we met enkele enthousiaste leden het circuit een niveau opgetrokken naar een racewaardig circuit met enkele off-road hindernissen, zoals een wastafel met 4 jumps, 2 tafelbergen, een dubbele jump en kombochten.
Elektriciteit is aanwezig en op bepaalde rijdagen is onze bar geopend.
In 2024 gaan we op ons circuit enkele club en interclub wedstrijden organiseren waar iedereen kan aan deelnemen met een buggy of truggy. De pilotenrijdersstand wordt in het voorjaar hiervoor nog aangepast.
Maak je snel lid en kom met ons mee vlammen met je RC bolide! Heb je nog geen RC model (schaal 1/8 of 1/10), kom dan eens kijken en stel ons je vragen.

We helpen je graag!

wat bieden we aan?

Terrein

We hebben een mooi terrein achter het kerkhof in Sint-Joris. We hebben hierop een circuit aangelegd geschikt voor buggy’s van 1/16 tot 1/8 schaal.

Indoorzaal

Tijdens de donkere maanden van het jaar kunnen we beroep doen op een mooie sportzaal waarin we onze race hobby kunnen verderzetten. We voorzien de zaal van speciale matten en met houten latten en curbs zetten we een track uit.

Coordinatoren

Om alle races wat in goede banen te leiden en te organiseren is een goede coördinatie vereist. Johan is de verantwoordelijke van deze discipline en dus ook het aanspreekpunt.

RC terrein

Indoor

Outoor circuit

COORDINATOR

Johan Van Acker

Mijn naam is Johan Van Acker en ik ben verantwoordelijk voor de discipline RC rijden, van offroad buggies en truggies tot indoor auto’s (M-chassis, touring en drifters).

Mijn liefde voor RC was er al in 1975, een Porsche 911 RC wagentje werd het cadeau voor mijn eerste communie. Oplaadbare batterijen waren nog niet beschikbaar, waardoor ik moest sparen (en zeuren) om nieuwe batterijtjes.
Op twaalfjarige leeftijd kocht ik mijn eerste echte RC machine: een Tamiya Ford Ranger F150 XLT. Die heb ik tot op de draad versleten. Vervolgens bouwde ik nitro rallywagens en buggies in 1/8ste en 1/10de schaal. Ik sloot me aan bij verschillende clubs, waaronder NBR in Mol en Yellow Racing in Bredene. Tussen 2007 en 2015 reisde ik het land door om deel te nemen aan wedstrijden.

In 2019 stuitte ik op de BTMC in mijn eigen achtertuin. Bij de ontwikkeling van het buitenterrein in 2023 zette ik me, samen met enkele andere enthousiaste leden en het bestuur, in om een indrukwekkend, groot en racewaardig circuit te creëren.

In de wintermaanden rollen we tweewekelijks de matten uit voor een klein, maar technisch on road parcours te bouwen. In 2024 hebben we spannende plannen:

  • Het buitenparcours wat technischer uitbouwen, een pilotenstand bouwen en onze eerste wedstrijden organiseren.
  • Indoor bekijken wat er mogelijk is om een nieuw en groter tapijt te voorzien en ontwerpen we onze eigen rondentelsyteem.

Email BTMC

Adres

BTMC-fun

oudeputstraat 12

8730 Oedelem

Rekeningnr

BE98 9733 6773 2993

Nieuwsbrief