over de drones

(FPV) FREESTYLE, RACE OF CINEMATOGRAFISCHE DRONES NEMEN DE LAATSTE JAAR EEN HOGE VLUCHT. ZOWEL JONGEREN ALS OUDEREN WORDEN AANGESPROKEN DOOR DEZE TAK VAN DEZE BOEIENDE HOBBY.  BTMC-FUN SPEELT HIER ACTIEF OP IN EN BIEDT ZIJN PLEIN AAN VOOR DRONES ZELFS MET EEN CIRCUIT. OOK organiseren we tijdens de winterperiode wekelijks INDOOR DRONE EVENEMENTEN waar je je skills kan blijven bij schaven.

wat bieden we aan?

Terrein

We hebben een mooi terrein achter het kerkhof in Sint-Joris. Hierop staat een freestyle toren en wordt regelmatig een drone race circuit uitgezet. Er is meer dan ruimte genoeg in de omliggende velden om te vliegen en de drone te tunen.

Indoorzaal

Tijdens de donkere maanden van het jaar kunnen we beroep doen op een mooie sportzaal waarin we onze drone hobby kunnen verderzetten. Vaak wordt er een indoor circuit met led strips opgezet. 3 2 1 GO!

Coordinatoren

Drones kunnen gevaarlijk zijn in de verkeerde handen. Daarom zijn er een aantal coördinatoren waar je al je vragen aan kwijt kan. Voor de drones discipline is dit Ruben.

RC terrein

Indoor

freestyle toren

COORDINATOR

Ruben Van Der Meeren

McRubens FPV

Hoi, ik ben Ruben, de RC Drone coordinator (en secretaris) bij BTMC. Ik ben als sinds kleins af aan gepassioneerd door alles wat met RC te maken heeft.

Zo heb ik bijvoorbeeld mijn eerste vliegtuig in elkaar geknutseld toen ik 12 jaar was, toen nog met een brandstof motor. In de loop der jaren heb ik quasi alle takken van de RC modelsport bewandeld.

Uiteindelijk ben ik begonnen met RC Drones in 2014 en ben ik er echt fanatiek mee bezig sinds 2017, hoofdzakelijk dan in combinatie met FPV (first person video). Deze drones hebben een video connectie zodat je het het gevoel krijgt dat je echt zelf in de drone zit als piloot.

Momenteel bouw en vlieg ik met drones in bijberoep, Het gaat hier dan om grote cinelifters, met echte cinematische camera’s maar nog steeds uitgerust met een FPV camera.

Binnen BTMC organiseer ik regelmatige FPV drone races. Dit kan perfect op het terrein in Sint-Joris. Tijdens de wintermaanden doen we dit binnen op onze indoor locatie in de Zande te Beernem. Naast de drone racing kan je natuurlijk ook altijd vrij vliegen op en rondom het terrein, boven de akkers of lekker tussen de bomen. En sinds 2023 hebben we ook een echte freestyle toren waarrond je je naar harte lust kan uitleven.

Email BTMC

Adres

BTMC-fun

oudeputstraat 12

8730 Oedelem

Rekeningnr

BE98 9733 6773 2993

Nieuwsbrief