RC

Drone

Over de drones

 

(FPV) freestyle, race of cinematografische drones nemen de laatste jaar een hoge vlucht. Zowel jongeren als ouderen worden aangesproken door deze tak van deze boeiende hobby.  BTMC-FUN speelt hier actief op in en biedt zijn plein aan voor drones zelfs met een circuit. Ook zijn in de winterperiode indoor drone evenementen.

Wat bieden we aan?

BuitenOppervlakte

Er is een cirkel voorzien op het plein die speciaal voorzien is voor de drones. Daar kunnen piloten veilig opstijgen en landen. Er is meer dan ruimte genoeg voorzien om vrij rond te kunnen vliegen of een race circuit op te zetten mits de nodige nofly zones worden gerespecteerd.

IndoorZaal

Tijdens de donkere maanden van het jaar kunnen we beroep doen op een mooie sportzaal waarin we onze drone hobby kunnen verderzetten. Vaak wordt er een indoor circuit met led strips opgezet. 3 2 1 GO!

Coordinatoren

Drones kunnen gevaarlijk zijn in de verkeerde handen. Daarom zijn er een aantal coordinatoren waar je al je vragen aan kwijt kan.

Vliegterrein

Indoorzaal

Coordinatoren

COORDINATOR

Ruben Van Der Meeren

McRubens FPV

Hoi, ik ben Ruben, de RC Drone coordinator (en secretaris) bij BTMC. Ik ben als sinds kleins af aan gepassioneerd door alles wat met RC te maken heeft.

Zo heb ik bijvoorbeeld mijn eerste vliegtuig in elkaar geknustelt toen ik 12 jaar was, toen nog met een brandstof motor. In de loop der jaren heb ik quasi alle takken van de RC modelsport bewandeld.

Uiteindelijk ben ik begonnen met RC Drones in 2014 en ben ik er echt fannatiek mee bezig sinds 2017, hoofdzakelijk dan in combinatie met FPV (first person video). Deze drones hebben een video connectie zodat je het het gevoel krijgt dat je echt zelf in de drone zit als piloot.

Momenteel bouw en vlieg ik met drones in bijberoep, voornamelijk dan met FPV drone toestellen in combinatie met echte cine-camera’s.

In BTMC zal ik regelmatige FPV drone races organiseren. Dit kan perfect op het terrein in Sint-Joris. Tijdens de wintermaanden doen we dit binnen op onze indoor locatie in De Zande te Beernem.

Naast de drone racing kan je natuurlijk ook altijd vrij vliegen op en rondom het terrein, boven de akkers of lekker tussen de bomen. 

Contacteer ons

Adres

Sporthal De Zande

Sint-Andreas, 8730

8730 Beernem

Schrijf je in voor de nieuwsbrief