over de vliegtuigen

EEN LOCATIE VINDEN OM TE VLIEGEN IS OMWILLE VAN DE REGELGEVING ALTIJD EEN UITDAGING VOOR EEN RC CLUB. OM DE OVERIGE RC DISCIPLINES ALVAST OP TE KUNNEN STARTEN HEBBEN WE BIJ BTMC-FUN DAN OOK BESLOTEN IN 2 FASES TE WERKEN. DE EERSTE FASE IS HET TERREIN OP ST. JORIS. NAAST HET AUTO PARCOURS IS EEN ZONE VOORZIEN VOOR VLIEGTUIGEN EN EEN ZONE VOOR DRONES. WE ZIJN VOLOP IN DE WEER OM DE LOCATIE UIT TE BREIDEN OM DAN IN EEN 2DE FASE EEN VOLWAARDIG MODELLUCHTVAARTTERREIN TE ORGANISEREN. DE EVOLUTIE HIEROMTRENT ZAL AAN ALLE LEDEN GECOMMUNICEERD WORDEN.

wat bieden we aan?

Terrein

We hebben een mooi terrein achter het kerkhof in Sint-Joris. We hebben hierop een vlakke landingsbaan gemaakt van 33m met wat uitloop erbij. We zijn daarnaast volop bezig om dit terrein verder uit te breiden met een langere landingsbaan

Indoorzaal

Tijdens de donkere maanden van het jaar kunnen we beroep doen op een mooie sportzaal waarin we onze vlieg hobby kunnen verderzetten. Indoor vliegtuigen zoals de Clik21 of UMX toestellen komen aan bod. Ook kleinere helikopters kunnen binnen vliegen.

Coordinatoren

Om met een vliegtuig zelfstandig te vliegen wordt best gebruik gemaakt van een instructeur die een stap voor stap begeleiding doet. Maak je eerste vlucht met onze club zonder stress. Onze begeleider voor de discipline vliegtuigen is Danny

RC terrein

Indoor

landinsbaan

COORDINATOR

Danny Vandenbussche

6.0

Mijn naam is Danny en ik ben de voorzitter van onze BTMC-club. De passie voor vliegen kruipt waar het niet lopen kan.

Na mijn opleiding als goudsmid zocht ik een weg naar mijn echte passie. Vliegen!! September 1982, de start van mijn opleiding O-Offr vliegtuig mekanieker bij de Belgische luchtmacht. Op de luchtmachtbasis van Brustem startte ik een eerste rc club voor de (toen nog) miliciens. In 2018 werd mijn actieve carrière on-hold gezet door aanslepende medische redenen en was er terug wat ruimte voor mijn passie. Toen ik ervaarde dat STEM opleiding in het onderwijs nood had aan didactisch materiaal zag ik een opportuniteit om daar RC tuigen voor te gebruiken. Telegeleide tuigen behoren dan ook in vele facetten thuis in de samenleving van de toekomst. Dit vereiste de opstart van een vzw en dat was het prille begin van BTMC-fun. Al gauw contacteerden vele modellisten mij om hieraan mee te werken en met vallen en opstaan bereikten we het punt dat we een locatie vonden waar alle rc collega’s hun thuis vonden. De steun van Patricia Waerniers, Eerste schepen en schepen van sport te Beernem, was hierbij een zeer grote meerwaarde. Omringd door heel wat enthousiaste leden van het huidige bestuur werkten we een heuse “multidisciplinaire RC club” uit, die op vandaag nog volop groeit en bloeit. Naast het voorzitterschap ben ik me gaan richten op inclusie, opleiding en training. Zodoende bezorg ik, samen met collega instructeurs en examinatoren Ruben en Koen, àlle RC geïnteresseerden de kans om met heel wat levensvreugde deze fantastische sport aan te leren en beoefenen.

Email BTMC

Adres

BTMC-fun

oudeputstraat 12

8730 Oedelem

Rekeningnr

BE98 9733 6773 2993

Nieuwsbrief