RC Vliegtuig

Over het vliegen

 

Een locatie vinden om te vliegen is omwille van de regelgeving altijd een uitdaging voor een RC club. Om de overige RC disciplines alvast op te kunnen starten hebben we bij BTMC-Fun dan ook besloten in 2 fases te werken. De eerste fase is het terrein op St. Joris. Naast het auto parcours is een zone voorzien voor vliegtuigen en een zone voor drones. Hier zijn enkel toestellen –250gr toegelaten. We zijn volop in de weer om de locatie uit te breiden om dan in een 2de fase een volwaardig modelluchtvaartterrein te organiseren. De evolutie hieromtrent zal aan alle leden gecommuniceerd worden.

ONs VLIEGTerrein

Oppervlakte

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut.

Circuits

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut.

Trainers

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut.

m2

Circuits

Trainers

COORDINATOR

Danny Van Den Bussche

Koen Poppe - Veiligheid

Medio mei 2019 was het, denk ik, toen ik voor het eerst een flyer zag passeren van BTMC-fun. Een RC modelbouwclub in Beernem, toegankelijk voor iedereen waar fun hoog in het vaandel staat ? Als 54 jarige gepassioneerd RC liefhebber die al ruim 40 jaar met deze hobby bezig is en zelf in de regio woont, leek dat me dat toch bijna te mooi om waar te zijn. Ik nam dus maar even contact op met de man die als verantwoordelijk uitgever op de affiche stond en kwam zo in contact met de voorzitter Danny Vandenbussche. Danny vertelde me met bruisend enthousiasme over het concept van de club en dat sprak me meteen aan. RC modelbouw in al zijn facetten toegankelijk maken voor iedereen, inclusief mensen voor wie het misschien minder evident is, is een bijzonder nobele, maar geen gemakkelijke doelstelling.

Vanaf dan begon ik BTMC te volgen en zag ik zowat vanop de eerste rij hoe de solide funderingen van de club werden gegoten. Met oorsuizende snelheid zag ik dat de ene straffe verwezenlijking na de andere werd gehaald. Momenteel wordt de outdoor locatie omgetoverd in een prachtig terrein en afgelopen zondag was er de aftrap van een eerste indoor vliegsessie. Fun van het hoogste niveau dus en dit willen we uiteraard voor iedereen zo houden. Ook werd er voor de wintermaanden een indoor locatie gerealiseerd in sporthal De Zande waar elke vrijdagavond en zondag morgen gevlogen en gereden kan worden. All in one club dus voor alle disciplines indoor en outdoor.

Om een en ander in goede banen te leiden was er ook nood aan een coördinator veiligheid, want in onze toestellen groot of klein schuilt een pak elektronica en daar ga je toch best goed mee om. Daarnaast wil de club ook toegankelijk zijn voor alle mensen groot of klein en dus ook voor diegenen die misschien wat minder vertrouwd zijn met RC.

Een boeiende uitdaging dus, die ik graag wil uitdragen. Ik heb het geluk gehad om in diverse clubs te kunnen vliegen met vliegtuigen, heli’s en drones en dit zowel in – als outdoor en vanuit deze ervaring zou ik graag met iedereen die de club komt vergezellen, streven naar een leuk, zorgeloos samenzijn waar het goed is te vertoeven in een veilig kader. Keep it fun and safe!

Contacteer ons

Adres

Sporthal De Zande

Sint-Andreas, 8730

8730 Beernem

Schrijf je in voor de nieuwsbrief